Ratatouille & Rata Jazz
in concert met Ruud Luttikhuizen
Na een spetterend optreden in februari 2019 met de Wormerse bluesgitarist Ruben Hoeke, zal opleidingsorkest Ratatouille en de 8-koppige formatie Rata Jazz een optreden gaan verzorgen met de eveneens Wormerse piano/orgel virtuoos Ruud Luttikhuizen. In het voorprogramma zullen de startende muzikantjes van opstaporkest Ratjetoe hun kunsten vertonen.

Ratatouille speelt nummers met eigentijdse arrangementen zoals de Wormerlander Blues, Lady Gaga’s Just Dance, Amie Winehouses Valerie, Mercy van Duffy , een medley van Herbie Hancock, Demons, Movie Heroes medley, Havanna, Sir Duke en de Beschuittoren suite! 
Voor het concert met Ruud Luttikhuizen zal een speciaal programma in elkaar gedraaid worden.

Ratatouille probeert regelmatig op te treden. Er wordt gespeeld op Festivals, zijn vaste waarde op Koningsdag in het zwembad van Wormer, tijdens de kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans en in het Wilhelmina Park in Wormerveer. In 2018 maakten de kinderen met veel plezier opnamen voor een CD. De presentatie van de CD heeft in de Kaasfabriek plaatsgevonden waarbij de eerste CD aan de burgermeester is overhandigd. De opbrengst is mede ten goede gekomen KiKa, de stichting die zich inzet voor kinderen met kanker.  

Opleidingsorkest Ratatouille bestaat zeven jaar en Rata Jazz bestaat uit 8 gevorderde muzikanten uit Ratatouille. Ratatouille heeft zesentwintig leden, voornamelijk jeugd in de leeftijd tussen acht en zeventien jaar, maar ook startende volwassenen zijn van harte welkom. Momenteel bestaat het instrumentarium uit trompetten, trombones, baritons, saxofoons en een viool. De ritme sectie bestaat uit een drummer, percussioniste, een (elektrische) gitarist, keyboardspeler en een (contra-)bassist. Beginnende muzikanten kunnen starten in het opstaporkest Ratjetoe wat is opgericht in samenwerking met Muziekschool Waterland. Zowel Ratjetoe als Ratatouille kan altijd nieuwe muzikanten gebruiken. Alle instrumenten zijn welkom, want de arrangementen van ons orkest worden namelijk voor ons op maat geschreven, hiermee rekening houdend met de inbreng van de kinderen zelf. 
De repetities vinden plaats op vrijdagmiddag in Wormer. Zowel Ratatouille en Ratjetoe staan onder de bezielende leiding van dirigent en Bart Tuinman. 

Informatie over de CD en het concertprogramma vindt op onze website:  www.ratawormer.nl
 


Duur: 90 minuten

za 8 feb 20:00 - 21:30 Theaterzaal
Kijkwijzer:
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden