Theatre Hotel Courage
Story Nights - What the F is Commedia dell’Arte?
Wat hebben een verlegen jongen uit Irak en de courtisane uit de 16e eeuw gemeen?

Katrien van Beurden (actrice en artistiek leider van Theatre Hotel Courage) trok jarenlang de wereld rond met een tas maskers om het rauwe Commedia dell’Arte uit haar context te halen en een nieuw leven in te blazen. Zij herontdekte het rauwe Commedia waar zoveel misverstand over is: What the F is Commedia dell’Arte? Waar in Nederland slechts de grappen en de grollen overbleven, weten maar weinig mensen hoe de rauwe Commediaspelers in tijden van extremen het publiek betoverden en letterlijk speelden op leven en dood. Het Commedia waar vrouwen hun boezem toonden om publiek te trekken om vervolgens te vertellen over hun dromen, eenzaamheid en ambities in het leven.

Op deze avond deelt de internationale troupe van Theatre Hotel Courage hun passie en verhalen over de theatervorm waar hun zelfontwikkelde speelstijl op gebaseerd is: het rauwe Commedia dell’Arte. Op virtuoze wijze delen zij verhalen van spelers en mensen uit werelden waar diezelfde tijden van extremen nooit verdwenen zijn, maar juist in heropleving. Deze avond wordt verrijkt met de live muzikanten die alles muzikaal op zijn kop zetten en de spelers improviseren in hun eigen unieke - op leven en dood - stijl. Het belooft een virtuoze en poëtische madness te worden, waar de vindingrijkheid van het overleven in onze wereld én op de speelvloer het verbindende thema is.QUOTE JEROEN DE MAN

Wat deze groep durft is niet minder dan bewonderenswaardig. Een bundeling van ambachtelijk plezier gecombineerd met lef van de hoogste kracht. Want hoe spannend is het dat deze spelers, van over de hele wereld, durven improviseren met een publiek dat er zich soms mee moet bemoeien. Resultaat: Een hilariteit dat je toch slinks inhoudelijk en ontroerend op je voorhoofd mept. Ik ben fan!

Over Theatre Hotel Courage
Theatre Hotel Courage is het internationale theatergezelschap onder leiding van artistiek leider Katrien van Beurden. In Nederland, Amerika, Iran, Ghana, India en Palestina verzamelde ze met haar kernteam bestaande uit Anne Fé de Boer, Sacha Muller en Thomas van Ouwerkerk verhalen, karakters en een internationale cast. Deze verhalen krijgen gestalte in een eigen ontwikkelde theaterstijl met archetypische maskers. De maskers vertegenwoordigen de mensheid met personages uit alle lagen van de samenleving, zoals de oude vrouw, de dictator, de manager en de vluchteling.
De universele karakters worden op virtuoze wijze gespeeld door de acteurs. In een volstrekt lege ruimte brengen zij samen met de muzikanten zoals Remy van Kesteren, Dominique Vleeshouwers en Peter Vigh - met alleen mime, muziek en de maskers - de verzamelde verhalen tot leven. Verhalen vanuit de vraag hoe iedereen probeert te overleven in de wereld van vandaag. Het theater van THC is een zeer virtuoos, niet-rationeel en tragikomisch theater dat verbindt vanuit speelsheid en op die manier lastige en urgente thema’s aanboort en toegankelijk maakt voor een breed publiek.
 


Duur: 90 minuten

vr 5 apr 20:30 - 22:00 Theaterzaal
Kijkwijzer:
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Afgelast