Blue Tone Big Band
Jan Menu meets the Blue Tone Big Band
Saxofonist Jan Menu won in 1989 het prestigieuze Loosdrecht Jazzconcours en ontving de Wessel Ilcken Prijs. Hij werd geprezen om zijn melodisch spel, frasering, harmonisch inzicht en sterke muzikale persoonlijkheid. De laatste jaren heeft Jan zich toegelegd op de baritonsaxofoon. Hij wordt inmiddels beschouwd als een toonaangevende speler op dat instrument. Waar de baritonsax meestal wordt gezien als een log instrument, onderscheidt het spel van Jan zich als lichtvoetig en melodieus.

Jan was 11 jaar lid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en is ook al meer dan 18 jaar lid van de band van zangeres Laura Fygi. Met Greetje Kauffeld speelde Jan in heel Europa en de VS. Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van zangeres Greetje Kauffeld in 2017 maakte hij met haar de cd “A Song For You”.  Deze cd werd genomineerd voor een Edison.

De Blue Tone Big Band werd in de nadagen van het swingtijdperk opgericht. Nu, vijfenzestig jaar later, bestaat de band nog steeds. De band houdt de combinatie van big band muziek en entertainment in ere. Eerder speelde de band met onder andere Deborah Carter, Benjamin Herman, Frits Landesbergen en Hermine Deurloo. De band staat onder leiding van Bart Tuinman, inwoner van Wormer en gerenommeerd trompettist met jarenlange ervaring als musicus, bandleider en entertainer. 
 


Duur: 90 minuten

za 18 apr 20:30 - 22:00 Theaterzaal
Kijkwijzer:
KaartsoortZaal
Normaal theater€ 12,50