Toneelgroep Morgana
MUCH ADO ABOUT NOTHING van WILLIAM SHAKESPEARE
Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van TONEELGROEP MORGANA spelen wij de komedie “MUCH ADO ABOUT NOTHING” van WILLIAM SHAKESPEARE. Een verhaal over liefde en bedrog.

Niet in de oorspronkelijke, klassieke versie, maar gespeeld op basis van de vertaling/bewerking van Erik  Bindervoet en Ingejan Ligthart voor de voorstelling van het Bostheater.(2005) Een verhaal vol humor, passie, trouw, jaloezie, verwarring en verraad. Een  afwisselende  voorstelling, gespeeld in een decor vol verrassingen met veel muziek en dans. Het spel om de liefde  eindigt  in een “grande finale”. 

Op een groot plein zien we Don Leo ‘de Frituurkoning’ met zijn food-truck. Hij bivakkeert daar met zijn dochter Hero en zijn nicht Bea. Zij krijgen bezoek van Don Pe, Ben, Dio en John, de chagrijnige bastaardbroer van Don Pe. Zij keren terug als militairen van een missie uit Afghanistan. Don Leo en Don Pe zijn oude kameraden. Ben en Dio kennen Hero en Bea nog als vroegere jeugdvrienden. Bij deze ontmoeting wordt het meteen duidelijk. Hero en Dio raken hopeloos verliefd en willen trouwen. Bea en Ben haten elkaar en laten geen moment voorbijgaan om dat elkaar duidelijk te maken. John is de grote stoorzender in het toekomstig geluk van  Hero en Dio. Hij is een geboren intrigant en verrader en….. jaloers op Dio. Plannen worden gesmeed, listen verzonnen en er is sprake van misleiding en  bedrog. 

Op het plein zijn ook drie  BOA’s, die zorgen voor hilarische momenten (in woord en beeld) tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Wat wordt hun rol bij dit liefdesdrama.Zal de liefde het winnen van de menselijke tekortkomingen………?In de tekstbewerking van Erik Bindervoet heeft hij gekozen voor een vertaling die ons hedendaags taalgebruik combineert met Shakespeares eigen bloemrijke taal. Een plezier om te spelen en zeker ook om naar te kijken en te luisteren.

Duur: 90 minuten

vr 15 nov 20:00 - 21:30 Theaterzaal
Kijkwijzer:
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden