Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries & Dirk van der Burg
Dit is Wormer
Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen- maar vooral onvolkomenheden? Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg doen in Dit Is Wormer een poging hier het antwoord op te vinden.

Met frisse tegenzin gaan de mannen door heel het land op onderzoek uit. Als Fotograaf des Vaderlands zoekt Jan Dirk van der Burg naar wat er zo typisch Wormer is. NRC-columnist Marcel van Roosmalen deelt op zijn geheel eigen wijze zijn ervaringen met Wormer en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Wormer scoort op zijn ‘Nederlandmeter’. Ook het optreden van een lokale artiest en interviews met plaatselijke bekendheden dragen bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Wormer eigenlijk is.  

Over Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg:
Roelof de Vries won de zomereditie van De Slimste Mens 2018 en presenteert meerdere programma’s op Radio 1. Marcel van Roosmalen is columnist voor NRC Handelsblad, schrijft boeken en is een graag geziene gast op radio en tv. Jan Dirk van der Burg maakte afgelopen zomer een succesvolle Parade-voorstelling en is sinds september 2018 Fotograaf des Vaderlands, een ambt dat hij twee jaar lang bekleedt.

“Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort.” – Matthijs van Nieuwkerk over Marcel van Roosmalen

“Het valt op hoe treffend onze Fotograaf des Vaderlands Nederland naar zijn tragikomische zelf laat kijken.” – Matthijs van Nieuwkerk over Jan Dirk van der Burg

“Ken ik niet.” – Matthijs van Nieuwkerk over Roelof de Vries
 


Duur: 90 minuten

zo 22 sep 15:30 - 17:00 Theaterzaal
Kijkwijzer:
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden