Maurits Fondse
The Story of Billy Joël
Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (‘Downeaster Alexea’), die enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (‘The Entertainer’).

Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten (‘Summer Highland falls’), zijn liefde voor  (‘Say Goodbye to Hollywood’ - 'New York StateOf Mind’), zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog (‘Lenningrad’), zijn vaderschap (‘Lullabye, Goodnight My Angel’) en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (‘She’s Always a Woman’). Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40-hits is Billy Joel (nu 69 jaar) é´´n van ’s werelds succesvolste artiesten aller tijden.

Publieksreacties: “het was geweldig!’ 
“A co-worker just told me about Billy Joel tribute which she saw last night and said was amazing’.
“Tranen in mijn ogen…Maurits Fondse was in een woord, FANTASTISCH!”
“Heerlijk was het!”

Biografie;
Maurits Fondse is een veelzijdige pianist, zanger en songwriter. Hij werkt als vaste pianist (en backvocalist) voor FREEK DE JONGE en staat ook in de theaters. In 2108 is erheen reprise van ‘Dansen met de Vijand, waar Maurits de muziek voor schreef en de pianist is in de voorstelling (4 Musical Award Nominaties). Daarnaast speelt hij met BRITTA MARIA en OLEG FATEEV in de voorstelling CHANSONS VAN SCHOONHEID EN TROOST>.
Maurits heeft tevens in voorjaar 2018 zijn eerste album ‘DON’T MARRY A MUSICIAN’ gelanceerd. 

www.mauritsfondse.nl
 


Duur: 90 minuten

vr 31 jan 20:30 - 22:00 Theaterzaal
Kijkwijzer:
KaartsoortZaal
Normaal theater€ 16,00