Genre Dag Zoek  
 

Lucky Fonz III

Buiten de lijnen
Lucky Fonz III is natuurlijk één van Nederlands meest geliefde zangers, bekend van hits als ‘Ik heb een meisje’, ‘Linde met een E’ en ‘App Me’, en tv-programma’s als DWDD, Pauw en De Slimste Mens. Maar het theaterpubliek heeft Lucky Fonz inmiddels ook op een andere manier leren kennen; als bijzondere theatermaker, met shows waarin hij cabaret, kleinkunst en unieke liedjes combineert tot een onvergelijkbaar geheel. Over zijn vorige theatershow, “Superlekker”, schreef De Volkskrant: “Telkens opnieuw verrast Lucky Fonz met verrassende observaties en originele humor… een mix van muziek en verhalen die inderdaad superlekker te noemen is, ****”.
 
Vertoningsdata
za 25 jan 20:30 Theaterzaal Details Tickets
 

Maurits Fondse

The Story of Billy Joël
Maurits Fondse bezingt het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joel. Aan de hand van zijn beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island (‘Downeaster Alexea’), die enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie (‘The Entertainer’).

Daarnaast belicht Fondse zijn bijzondere, haast filosofische teksten (‘Summer Highland falls’), zijn liefde voor  (‘Say Goodbye to Hollywood’ - 'New York StateOf Mind’), zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog (‘Lenningrad’), zijn vaderschap (‘Lullabye, Goodnight My Angel’) en uiteraard de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (‘She’s Always a Woman’). Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40-hits is Billy Joel (nu 69 jaar) é´´n van ’s werelds succesvolste artiesten aller tijden.
Vertoningsdata
vr 31 jan 20:30 Theaterzaal Details Tickets
 

De Dansonderneming

Babar
Babar is een muzikale dansvertelling naar het beroemde verhaal van Jean de Brunhoff op muziek van Francis Poulenc. 

Babar wordt niet alleen live gedanst, maar ook live verteld door een verteller en live gespeeld door een pianist. De Dansonderneming brengt de vrolijke voorstelling in een hedendaagse vertaling van choreograaf Nanska van de Laar die zowel jong als oud zal aanspreken. 

Het verhaal
Als het noodlot toeslaat, slaat het kleine olifantje Babar op de vlucht. In de grote onbekende stad wordt hij gelukkig opgevangen door die lieve mevrouw die hem alles geeft wat zijn hartje begeert. Toch blijft de kleine Babar zich eenzaam voelen. Tot hij wordt herenigd met zijn vriendjes en mag trouwen met het mooiste meisje van de wereld. En als kers op de taart wordt Babar ook nog eens gekroond tot koning van het dierenbos. 
Ga mee op dit spannende, maar o zo vrolijke avontuur op de wonderschone muziek van Francis Poulenc.
 
Vertoningsdata
zo 2 feb 15:00 Theaterzaal Details Tickets
 

Ratatouille & Rata Jazz

in concert met Ruud Luttikhuizen
Na een spetterend optreden in februari 2019 met de Wormerse bluesgitarist Ruben Hoeke, zal opleidingsorkest Ratatouille en de 8-koppige formatie Rata Jazz een optreden gaan verzorgen met de eveneens Wormerse piano/orgel virtuoos Ruud Luttikhuizen. In het voorprogramma zullen de startende muzikantjes van opstaporkest Ratjetoe hun kunsten vertonen.
Vertoningsdata
za 8 feb 20:00 Theaterzaal Details Tickets
 

Tim Knol

Lost & Found 2
Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op alle grote festivals, in talloze clubs en deed verschillende theatertours. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.

Begin 2018 verschijnt zijn vierde plaat Cut the Wire. Voorjaar 2019 is hij te zien in een nieuw theaterconcert Lost & Found 2, waarin hij veel werk van de nieuwe cd, maar ook een aantal mooie covers speelt, waarover hij ook deze keer prachtige verhalen vertelt.
Vertoningsdata
vr 14 feb 20:30 Theaterzaal Details Tickets
 

Guido Weijers

Masterclass geluk
Een vrolijk wetenschappelijk theatercollege over geluk

Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk. Neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes. Stop met mindfulness, yoga of meditatie! Guido blijft ver weg van zweverig gedoe en belicht de wetenschappelijke kant van geluk. Wat is geluk concreet? Waarvan worden we gelukkiger? Weijers volgde Masterclasses over 'geluk‘ aan de Erasmus Universiteit, sprak op TEDx over dit onderwerp en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk.
Vertoningsdata
za 15 feb 20:30 Theaterzaal Details Uitverkocht
 

Popkoor LEF

Vrouwen met LEF
De redactieleden van maandblad SANDRA kunnen het maar niet met elkaar eens worden. Leuk bedacht hoor, zo’n speciale editie over Vrouwen met LEF in het kader van Internationale Vrouwendag 2020, maar wie zijn dat eigenlijk?

Wie van die ontelbare sterke, intelligente, dappere, spraakmakende, opmerkelijke vrouwen van toen en nu verdienen een plek in het tijdschrift? En waarom de één wel en de ander niet? De discussies lopen op, vele powervrouwen passeren de revue, de klok tikt, de deadline nadert… Popkoor LEF! zet op heel eigen wijze Vrouwen met Lef in de schijnwerpers, uiteraard met veel muziek van uitsluitend vrouwelijke artiesten.
Vertoningsdata
vr 6 mrt 20:30 Theaterzaal Details Tickets
za 7 mrt 20:30 Theaterzaal Details Tickets
 

Carel Kraayenhof

Dwaze tijd
In onze westerse, stressvolle maatschappij moet alles snel. Morgen, is vandaag alweer verleden tijd. In Afrika daarentegen zegt men: ‘Jullie hebben de horloges, wij hebben de tijd’. Mañana, mañana is heilig voor de Zuid-Amerikanen: ‘Laten we vandaag leven, morgen is er nog genoeg tijd om te rusten en belasting te betalen.’
Vertoningsdata
zo 8 mrt 16:00 Theaterzaal Details Tickets
 

Matroesjka

Brainwash
Wegens succes terug en scherper dan ooit!

“Matroesjka klimt glorieus uit het zwarte gat”, kopte de Theaterkrant. “Een mooi compleet programma”, schreef De Telegraaf en knalde er ☆☆☆☆ achteraan. Heb je BRAINWASH vorig jaar gemist? Dan is nu je kans, want BRAINWASH is wegens succes terug! 

BRAINWASH heeft alle ingrediënten die je van dit illustere technocabaretduo gewend bent: knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en prachtige liedjes op elektronische beats. Het is de meest persoonlijke voorstelling van Matroesjka tot nu toe: de dames fileren nu niet alleen de actualiteit, maar maken ook korte metten met zichzelf en elkaar. Verwacht prachtige samenzang, ijzersterke liedjes en keiharde grappen. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kan alleen technocabaret ons nog redden.
 
Vertoningsdata
vr 13 mrt 20:30 Theaterzaal Details Tickets
 

Theaterwerkplaats Orde der Dwazen

1SAAM

Theaterwerkplaats Orde der Dwazen, is een bevlogen theatergroep die - spelend met teksten en muziek - maatschappijkritische thema’s op de planken brengen. Vanuit onze christelijke identiteit willen we ons laten inspireren bij het maken van onze stukken. Onze doelgroep is echter niet (alleen) de kerk, maar de volle breedte van de samenleving. Niet om te evangeliseren of te moraliseren, maar om uit te dagen, wakker te schudden of een spiegel voor te houden.

Vertoningsdata
za 14 mrt 20:30 Theaterzaal Details Tickets
 

Camarette festival

Finalistentournee 2019
Finalistentournee Cameretten Festival 2019

De finalisten trekken langs theaters, poppodia en bibliotheekzalen om hun prijswinnende show aan jou te laten zien. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avonden maken de artiesten van de toekomst vlieguren op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten.’
 
Vertoningsdata
vr 20 mrt 20:30 Theaterzaal Details Tickets
 

Botman en van Vleuten

Love letters
'Love Letters' vertelconcert door Botman & Van Vleuten

Worden er nog liefdesbrieven geschreven? Of 'appen' en 'swipen' we alleen nog maar? In hun nieuwe programma ‘Love Letters’ zoeken singer-songwriters Botman & Van Vleuten het antwoord op deze vraag en brengen een ode aan de liefde.
 
Vertoningsdata
vr 3 apr 20:30 Theaterzaal Details Tickets
 

Nathalie Baartman

Breek
Breek is een subtiel-hilarische voorstelling over ontheemd zijn. Met het ongemak van stilte. Op het randje van de gekte. ‘Mensen denken van mij dat ik elke avond om elf uur mijn moestuin inloop om al mijn courgettes persoonlijk welterusten te wensen’, aldus Nathalie Baartman.

Ze zegt: ‘Neem een “breek”, joh. Verstil de gewoonte, troost de verwarde mens en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Bevrijd haar. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.’
 
Vertoningsdata
vr 10 apr 20:30 Theaterzaal Details Tickets
 

Blue Tone Big Band

Jan Menu meets the Blue Tone Big Band
Saxofonist Jan Menu won in 1989 het prestigieuze Loosdrecht Jazzconcours en ontving de Wessel Ilcken Prijs. Hij werd geprezen om zijn melodisch spel, frasering, harmonisch inzicht en sterke muzikale persoonlijkheid. De laatste jaren heeft Jan zich toegelegd op de baritonsaxofoon. Hij wordt inmiddels beschouwd als een toonaangevende speler op dat instrument. Waar de baritonsax meestal wordt gezien als een log instrument, onderscheidt het spel van Jan zich als lichtvoetig en melodieus.
Vertoningsdata
za 18 apr 20:30 Theaterzaal Details Tickets
 

Julika Marijn

Dat onverwoestbare in mij
Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven -genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot-  spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld.
Vertoningsdata
zo 26 apr 14:30 Theaterzaal Details Tickets